Kunst en koffie

Gehelen jaar door wisselen wij van kunstenaar in de galerij.
Hou deze pagina in de gaten voor te zien wie en wat er nu te bezichtigen is.

Kunstenaar

Albert Ziëk

Albert Ziëk

Op dit moment te bezichtigen

Albert Ziëck is een kunstenaar uit Gelderland. Hij is op 12 december 1960 geboren in het Gelderse Apeldoorn en inmiddels wonend in het mooie Renkum. Sinds 1988 is hij werkzaam als letter-, muur- en decoratieschilder. Hier voegde Ziëck in 2007 kunstschilder aan toe.

Autodidact

Na 12 jaar in de horeca gewerkt te hebben, ontdekte ik op mijn 26e mijn talent voor schilderen. Tekenen was altijd al een passie van mij en dit heb ik uiteindelijk steeds verder weten te ontwikkelen. Een autodidact op het gebied van schilderkunst, hoe ze dat ook wel mooi noemen. Ik vond het tijd voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging en heb vervolgens de sprong in het diepe gemaakt. Mijn starterspakket: een potje verf en een KvK-nummer.

Waar het begon met reclameborden, voegde ik al snel letterschilderingen toe aan mijn specialiteiten. Inmiddels heb ik al meer dan 120.000 letters geschilderd in mijn leven. Sinds 2000 ben ik begonnen met het restaureren en schilderen van monumentale panden tot het bouwjaar 1950. Nog geen dag spijt gehad van mijn sprong in het diepe door al het moois wat ik mogen maken. Kenmerkend voor mijn kunst: alles met passie. Schilderen alsof het mijn eigen eigendom is.

De galerij

Contact Person WhatsApp